Oldalak

2013. március 14.

Körvarrás

Soron következő közös munkánk körvarrás, mely esetében "mellévarrás" is lehetséges. :)
A kiindulás egy nagyjából  15 cm-es blokk, ami a végeredménynél kerülhet a munka közepére, de akár a szélére is. 
Kéthetente cseréljük a darabokat, cél, hogy mindegyikünk készítsen minden blokkhoz valamilyen folytatást. itt már ez első kör eredményét mutatjuk.


3 megjegyzés:

lomaquilt írta...

Ezeket a blokkokat a foglalkozásokon varrtátok, vagy otthon? Mi lett a sorsuk? Sokszor felvetödik, hogy a csoportfoglalkozáson mit lehet és kell tanulni, hiszen az a két-három óra kevés. Ha valaki varrógépen varr a többiek nézik, nem biztos, hogy mindig jó. Talán az a módszer, hogy mindenki varr kézzel ez igazi tanulást eredményez. A céh blogjában bemutatnak csoportokat, de pont ezekről a kérdésekről nincs szó.

Tűzikék Foltmozaik Műhely írta...

Köszönjük a kérdéseidet.
Szívesen mesélünk a mi szokásainkról.
A foglalkozásokon elsősorban elméleti varrás folyik. Ötletelünk, kitaláljuk, megbeszéljük, megtervezzük, stb.A kivitelezés otthon történik.
Már évek óta csak olyan csoportmunkákat készítünk, amelyek egyénileg elkészíthetők otthon, de azonos a téma, vagy a színvilág, vagy a kiállításokon ha egymás mellé kerülnek, akkor egy egységet képeznek.
Most ismét a körvarrást választottuk.Ezt a blogon is követheted.
Természetesen azért néha varrunk is abban a pár órában, akkor viszont már előre megbeszéljük az előkészületeket.
Reméljük, lesz alkalmunk egyszer személyesen is beszélgetni egymással.
Üdvözlettel: Tűzikék

lomaquilt írta...

Köszönöm válaszotokat. Én abban a szerencsés vagy szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy két csoportba járok. Azért szerencsétlen, mert az egyik minden hónap második hétfőjén van a másik minden hónap második szerdáján. Ez igy egy kicsit sok, de mindkét csoportba szeretek járni. Pesten igen nagyok a távolságok, nehéz helyet találni. Mindkét csoportba felmerült az, hogy mit csináljunk, ne csak összegyüljünk és menjen a beszélgetés. A Céh blogjában most bemutatnak csoportokat, de ilyen és hasonló problémákról nincs szó. Pedig igenis kellene ezekről beszélni és a jó ötleteket átvenni. Ezért örülök a blogotoknak. Gondoltam arra, hogy valamelyik csoportnak csinálok blogot, de egyenlőre más elfoglaltságaim vannak. Figyellek Benneteket és a jó ötleteiteket átvesszük!